"Suszonki. Zachowaj smak na dłużej" Teresa Marrone
Opis
Autor: Teresa Marrone
Wydawnictwo: Zwierciadło
Liczba stron: 295
Oprawa: Twarda
Jak Zrobić Kalafiorowy Popcorn?
Czy Batoniki z Suszonych Owoców są Zdrowe?
Do Czego Wykorzystać Suszone Zioła?
Absolutny niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą zachować bogactwo substancji odżywczych zawartych w suszonych warzywach, owocach, ziołach, rybach... na długie miesiące.
- W Twoim sadzie obrodziły jabłonie i nie wiesz, co można z nich przyrządzić? Spróbuj czipsów jabłkowych z cynamonem
- Wybierasz się pod namiot lub na górską wyprawę? Zabierz ze sobą odżywcze batony zbożowe z suszonymi śliwkami
- Kochasz domowy rosół? Już nigdy nie dodasz do niego kostki rosołowej, tylko własną mieszankę ulubionych suszonych warzyw i ziół
Książka "Suszonki. Zachowaj smak na dłużej" Teresy Marrone:
- To bogato ilustrowany poradnik o suszeniu żywności, czyli metodzie przetwarzania i przechowywania żywności znanej już od starożytności
- Uczy jak i co suszyć w domu oraz jak optymalnie wykorzystać zbiory
- Podpowiada, jak przechowywać suszone produkty
- Pomaga w wyborze odpowiedniego dehydratora i metod suszenia żywności
- Podzielona jest na 8 czytelnych rozdziałów
- Podaje przepisy na: dania główne, dodatki, zdrowe słodycze i przekąski, herbaty, octy, produkty kandyzowane i mieszanki ziołowe
- Jest w twardej oprawie
Książka "Suszonki. Zachowaj smak na dłużej" zawiera porady o suszeniu i przygotowaniu:
- Owoców
- Warzyw
- Kandyzowanych owoców i skórek
- Ziół i przypraw oraz aromatycznych mieszanek do zup, gulaszy, sosów, dipów
- Mięsa
- Przekąsek, słodyczy i deserów
- Zdrowych "posiłków" do plecaka na biwak
- Chlebków i krakersów
- Mieszanek herbat
- Octów
Naszym Klientom i ich Rodzinom bezpłatnie przygotowujemy
diety, kuracje, odnowy i oczyszczenia organizmu
Nie weryfikujemy opinii. Wyświetlamy wszystkie opinie.