Zadzwoń, doradzimy

(91) 822 80 22

723 501 601

biuro@terapiasokami.pl

do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Kategorie blog
Dlaczego Soki


a nie warzywa
i owoce
w całości?

więcej...

Dlaczego wyciskarka


...a nie
sokowirówka?

więcej...

Witaminy

Gdzie szukać witamin
i jak uzupełnić
niedobory

więcej...

Jak działa Terapia Sokami?

Na Co Pomaga Kalafior? 2
Na co Pomaga Kalafior?  
  • Kalafior zmniejsza ryzyko zachorowania na raka.
  • Zwalcza stany zapalne, niweluje ryzyko chorób serca i mózgu.
  • Uzupełnia poziom witamin i składników mineralnych, poprawia trawienie i detoksykację, wspomaga odchudzanie.
  • Wyrównuje poziom cukru i dba o zdrowie Twoich oczu.
czytaj całość »
Na co Działa Pietruszka? 3
Na co Działa Pietruszka?  
  • Pietruszka to zdrowe nerki i bogate źródło flawonoidów, czyli przeciwutleniaczy, które ochronią organizm przed niebezpiecznymi chorobami.
  • W korzeniu pietruszki znajdziesz substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne.
  • Pij sok z dodatkiem pietruszki, wylecz się z chorób nefrologicznych i zapobiegnij całej masie innych.

 

czytaj całość »
Indeks Glikemiczny Warzyw i Owoców. Dlaczego IG Jest Tak Ważny? 10
Indeks Glikemiczny Warzyw i Owoców  
  • Wskaźnik glikemiczny, czyli klasyfikacja produktów żywnościowych na podstawie oddziaływania ich na poziom glukozy we krwi w ciągu 2, 3 godzin po ich spożyciu.
  • Znasz temat?
  • Czy wiesz, które warzywa i owoce najmniej podnoszą poziom glukozy we krwi? A które robią złą robotę i podnoszą ten poziom najwięcej?

 

czytaj całość »
6 zalet marchewki o których musisz wiedzieć 0
  • Marchew równoważy poziomu cukru we krwi, poprawia jakość krwi, łagodzi zatory żylne.
  • Zwalcza stany zapalne i oczyszcza nerki, chroni wzrok, poprawia funkcjonowania mózgu.
  • Jest sprzymierzeńcem w walce z białaczką.
  • Co leczy sok z marchwi?
  • Marchew zapobiega miażdżycy i ma zbawienny wpływ na stany zapalne płuc.
  • Jest bogatym źródłem witaminy A, B6 oraz C.
czytaj całość »
Na Co Kapusta? 2
  • Na co działa sok z kapusty?
  • Kapusta pomaga odzyskać energie i wzmocnić organizm, doskonale łączy silne przeciwutleniacze z niezbędnymi składnikami odżywczymi.
  • Jest jedną z najzdrowszych potraw na świecie.
  • Kapusta obniża poziom cholesterolu we krwi, detoksykuje organizm i chroni przed infekcją Helicobacter pylori.
  • Zapobiega nowotworom, żołądka, odbytu i piersi.
  • Jest bogata w witaminę K, C i kwas foliowy...
czytaj całość »
Wszystko, co powinieneś wiedzieć o ogórku 0
  • Ogórek to naturalne remedium na PMS.
  • Zwalcza ból, podrażnienia skóry, bóle głowy i poprawia trawienie, oczyszcza i działa moczopędnie.
  • Sok z ogórków był również od dawna używany jako naturalny wzmacniacz elektrolitów.
  • Ogórek oprócz swoich właściwości orzeźwiających, obniża również cholesterol jak i poprawia pracę nerek.
  • Niweluje obrzęki i zawiera cenną witaminę K, C oraz potas i miedź...
czytaj całość »
6 rzeczy, w których pomoże Papryka 1
  • Papryka na diecie?
  • A może papryka na grilla? Jak najbardziej.
  • Papryka chroni przed udarem i wzmacnia odporność dzięki wysokiej zawartości witaminy C.
  • Zapobiega cukrzycy i miażdżycy oraz działa antyoksydacyjnie.
  • Pomoże w leczeniu Alzheimra, osteoporozy, w walce z nowotworem, w chorobach układu krążenia, wzmocni oczy, doda energii, ochroni przed stresem.
czytaj całość »
Porem w Stany Zapalne 0
  • Por poprawia nastrój i funkcje poznawcze, koncentrację i pamięć.
  • Chroni tkankę oczną przed uszkodzeniami oksydacyjnymi, które mogą powodować zaćmę i zwyrodnienie plamki związane z wiekiem, dzięki luteinie i zeaksantynie.
  • Utrzymuje zdrowe kości, regulując przepływ krwi i aktywując białko osteokalcyny, dostarcza wapń i magnez.
  • Zapobiega niedokrwistości i leczy anemię.
  • Pomaga siatkówce oka lepiej widzieć  w słabym świetle, dzięki wit.A
  • Por działa wykrztuśnie i ma właściwości antybiotyczne, orzeźwia i jest bogaty w antyoksydanty, przy czym zawiera niewiele kalorii...
czytaj całość »
Jak działają Szparagi Zielone 0
  • Niech Cię nie zwiedzie zabawny kształt tych zielonych roślin!
  • Szparagi mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, to roślina lecznicza sprzed 2500 lat.
  • Lista profitów żywieniowych szparagów jest długa.
  • Wspomagają Twoje serce, procesy trawienne, kości, rozwój komórek.
  • To warzywo, które ma zdolności do zmniejszania niszczącego wpływu komórek wolnych rodników.
czytaj całość »
Wszystkie Właściwości Rzodkiewki 0
  • Rzodkiewka w doniczce, czy marynowana?
  • Nawet uprawiana na balkonie pomoże w detoksykacji organizmu, ulży w zapaleniu stawów.
  • Rzodkiewka na odchudzanie to świetny pomysł.
  • Jest pomocna na zdrowe serce i piękną skórę.
  • Czy rzodkiewka jest zdrowa?
  • Rzodkiewka świetnie wzmacnia włosy i żołądek, pobudza trawienie i poprawia apetyt.
  • Rzodkiewka ma potas?
  • Jest bogatym źródłem witaminy A, B6, C, K oraz kwasu foliowego, potasu, żelaza i fosforu...
czytaj całość »
10 szpinakowych hitów + przepis na szpinak! 0
  • Szpinak jest najlepszym przeciwstarzeniowym produktem, jaki możemy rekomendować.
  • To skarbnica witamin i składników mineralnych i wspaniałe źródło wit. C, wit. A i minerałów: manganu, cynku i selenu.
  • Co ma w sobie sok ze szpinaku?
  • Szpinak zawiera wiele błonnika i przede wszystkim żelaza i magnezu.
  • Zapobiega miażdżycy i jest szczególnie polecany kobietom w ciąży, ponieważ, zapobiega wadom układu nerwowego płodu.
czytaj całość »
Brokuł gotowany, czy z makaronem? 0
  • Brokuł łagodzi objawy autyzmu, poprawia pracę mózgu i zapobiega cukrzycy.
  • Jest skuteczny w walce z rakiem, brokuły są uważane za potęgę odżywczą, jeśli chodzi o dostarczania  witamin i minerałów.
  • Brokuły stanowią naturalne źródło błonnika pokarmowego, białka roślinnego, witaminy K , A, C
  • Poprawiają wzrok i energetyzują.
  • Brokuły obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.
  • Zapobiegają przedwczesnemu starzeniu komórek, podrażnieniom skóry.
czytaj całość »
Wszystko o czosnku 0
  • Czosnek najlepiej spożyć na surowo, ze względu na właściwości mikrobiologiczne,  gotowany czosnek ma również wiele wartości.
  • Wartość przeciwutleniacza w czosnku jest równa lub wyższa po ugotowaniu.
  • Siekanie aktywuje enzymy alliinaz w komórkach czosnku, pozwala tym enzymom przekształcić część allinu czosnku w allicynę.
  • Następnie allicyna ulega szybkiemu rozkładowi, tworząc różne związki siarkoorganiczne.
  • Naukowcy sugerują, aby czosnek mógł odstać 10 min po rozdrobnieniu lub zmiażdżeniu przed ugotowaniem.
czytaj całość »
Wszystko o właściwościach dyni 0
  • Popraw swoje zdrowie metaboliczne i fizjologiczne oraz psychiczne.
  • Pomóż w przeroście prostaty, wszystko dzięki dyni  i olejowi z pestek dyni.
  • Na co jest sok z dyni?
  • Dynia poprawia odporność i wygląd skóry, jej pestki pomagają w walce z pasożytami.
  • Dynia skutecznie odchudza i zapobiega skurczom mięśni...
czytaj całość »
Czy bakłażan jest zdrowy? 0
  • Bakłażan zawiera dość rzadki i niezwykle korzystny rodzaj przeciwutleniacza znanego jako nasunina.
  • Nasunina jest rodzajem przeciwutleniacza antocyjanowych występujących we wszystkich odmianach bakłażanów i zwalcza uszkodzenia wywołane przez wolne rodniki w organizmie, będące przyczyną  chorób i mechanizmu, w jakim nasze ciało się starzeje.
  • Większość nosininy zawartej w bakłażanie znajduje się w purpurowej skórze, spożywaj całe warzywo wraz ze skórką.
  • Bakłażan chroni przed chorobami układu krążenia, działa oczyszczająco oraz jest bogatym źródłem potasu, miedzi i magnezu...
czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl