Zadzwoń, doradzimy

(91) 822 80 22

723 501 601

biuro@terapiasokami.pl

do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

Newsletter od Terapii Sokami

Newsletter od Terapii Sokami
Kategorie blog
Dlaczego Soki


a nie warzywa
i owoce
w całości?

więcej...

Dlaczego wyciskarka


...a nie
sokowirówka?

więcej...

Witaminy

Gdzie szukać witamin
i jak uzupełnić
niedobory

więcej...

Jak działa Terapia Sokami?

Na Co Pomaga Kalafior? 1
Na co Pomaga Kalafior?   Kalafior zmniejsza ryzyko zachorowania na raka, zwalcza stany zapalne, niweluje ryzyko chorób serca i mózgu, uzupełnia poziom witamin i składników mineralnych, poprawia trawienie i detoksykację, wspomaga odchudzanie, wyrównuje poziom cukru i dba o zdrowie Twoich oczu.
czytaj całość »
Sałata 0
Sałata   Korzyści zdrowotne sałaty to: ochrona DNA, obniżenie złego cholesterolu, ochrona neuronów, profilaktyka raka, redukcja stanów zapalnych, obniżenie stanów lękowch i ogromne bogactwo antyoksydantów...
czytaj całość »
Na co Działa Pietruszka? 3
Na co Działa Pietruszka?   Pietruszka to zdrowe nerki i bogate źródło flawonoidów, czyli przeciwutleniaczy, które ochronią organizm przed niebezpiecznymi chorobami. W korzeniu pietruszki znajdziesz substancje śluzowe, związki cukrowe i sole mineralne. Pij sok z dodatkiem pietruszki, wylecz się z chorób nefrologicznych i zapobiegnij całej masie innych.
czytaj całość »
Indeks Glikemiczny Warzyw i Owoców. Dlaczego IG Jest Tak Ważny? 10
Indeks Glikemiczny Warzyw i Owoców   Wskaźnik glikemiczny, czyli klasyfikacja produktów żywnościowych na podstawie oddziaływania ich na poziom glukozy we krwi w ciągu dwóch, trzech godzin po ich spożyciu. Znasz temat? Czy wiesz, które warzywa i owoce najmniej podnoszą poziom glukozy we krwi? A które robią złą robotę i podnoszą ten poziom najwięcej?

 

czytaj całość »
6 zalet marchewki o których musisz wiedzieć 0

Marchew równoważy poziomu cukru we krwi, poprawia jakość krwi, łagodzi zatory żylne, zwalcza stany zapalne i oczyszcza nerki, chroni wzrok, poprawia funkcjonowania mózgu.
Jest sprzymierzeńcem w walce z białaczką. Co leczy sok z marchwi? Marchew zapobiega miażdżycy i ma zbawienny wpływ na stany zapalne płuc. Jest bogatym źródłem witaminy A, B6 oraz C.

czytaj całość »
Na Co Kapusta? 1

Na co działa sok z kapusty? Kapusta pomaga odzyskać energie i wzmocnić organizm, doskonale łączy silne przeciwutleniacze z niezbędnymi składnikami odżywczymi.
jest jedną z najzdrowszych potraw na świecie. Kapusta obniża poziom cholesterolu we krwi, detoksykuje organizm i chroni przed infekcją Helicobacter pylori.
Zapobiega nowotworom, żołądka, odbytu i piersi. Jest bogata w witaminę K, C i kwas foliowy...

czytaj całość »
Wszystko, co powinieneś wiedzieć o ogórku 0

Ogórek to naturalne remedium na PMS , zwalcza ból, podrażnienia skóry, bóle głowy i poprawia trawienie, oczyszcza i działa moczopędnie.
Sok z ogórków był również od dawna używany jako naturalny wzmacniacz elektrolitów.
Ogórek oprócz swoich właściwości orzeźwiających, obniża również cholesterol jak i poprawia pracę nerek. Niweluje obrzęki i zawiera cenną witaminę K, C oraz potas i miedź...

czytaj całość »
6 rzeczy, w których pomoże Papryka 1

Papryka na diecie? A może papryka na grilla? Jak najbardziej. Papryka chroni przed udarem i wzmacnia odporność dzięki wysokiej zawartości witaminy C. Zapobiega cukrzycy i miażdżycy oraz działa antyoksydacyjnie... Pomoże w leczeniu Alzheimra, osteoporozy, w walce z nowotworem, w chorobach układu krążenia, wzmocni oczy, doda energii, ochroni przed stresem.

czytaj całość »
Porem w Stany Zapalne 0

Por poprawia nastrój i funkcje poznawcze, koncentrację i pamięć.
Chroni tkankę oczną przed uszkodzeniami oksydacyjnymi, które mogą powodować zaćmę i zwyrodnienie plamki związane z wiekiem, dzięki luteinie i zeaksantynie.
Utrzymuje zdrowe kości, regulując przepływ krwi i aktywując białko osteokalcyny, dostarcza wapń i magnez.
Zapobiega niedokrwistości i leczy anemię. Pomaga siatkówce oka lepiej widzieć  w słabym świetle, dzięki wit.A

Por działa wykrztuśnie i ma właściwości antybiotyczne, orzeźwia i jest bogaty w antyoksydanty, przy czym zawiera niewiele kalorii...

czytaj całość »
Jak działają Szparagi Zielone 0

Niech Cię nie zwiedzie zabawny kształt tych zielonych roślin! Szparagi mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, to roślina lecznicza sprzed 2500 lat. Lista profitów żywieniowych szparagów jest długa. Wspomagają Twoje serce, procesy trawienne, kości, rozwój komórek. To warzywo, które ma zdolności do zmniejszania niszczącego wpływu komórek wolnych rodników.

czytaj całość »
Wszystkie Właściwości Rzodkiewki 0

Rzodkiewka w doniczce, czy marynowana? Nawet uprawiana na balkonie pomoże w detoksykacji organizmu, ulży w zapaleniu stawów. Rzodkiewka na odchudzanie to świetny pomysł. Jest pomocna na zdrowe serce i piękną skórę.

Czy rzodkiewka jest zdrowa? Rzodkiewka świetnie wzmacnia włosy i żołądek, pobudza trawienie i poprawia apetyt. Rzodkiewka ma potas? Jest bogatym źródłem witaminy A, B6, C, K oraz kwasu foliowego, potasu, żelaza i fosforu...

czytaj całość »
10 szpinakowych hitów + przepis na szpinak! 0

Szpinak jest najlepszym przeciwstarzeniowym produktem, jaki możemy rekomendować.
To skarbnica witamin i składników mineralnych i wspaniałe źródło wit. C, wit. A i minerałów: manganu, cynku i selenu.
Co ma w sobie sok ze szpinaku? Szpinak zawiera wiele błonnika i przede wszystkim żelaza i magnezu. Zapobiega miażdżycy i jest szczególnie polecany kobietom w ciąży, ponieważ, zapobiega wadom układu nerwowego płodu.

czytaj całość »
Brokuł gotowany, czy z makaronem? 0

Brokuł łagodzi objawy autyzmu, poprawia pracę mózgu i zapobiega cukrzycy. Jest skuteczny w walce z rakiem, brokuły są uważane za potęgę odżywczą, jeśli chodzi o dostarczania  witamin i minerałów.
Brokuły stanowią naturalne źródło błonnika pokarmowego, białka roślinnego, witaminy K , A, C Poprawiają wzrok i energetyzują.

Brokuły obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Zapobiegają przedwczesnemu starzeniu komórek, podrażnieniom skóry.

czytaj całość »
Wszystko o czosnku 0

Czosnek najlepiej spożyć na surowo, ze względu na właściwości mikrobiologiczne,  gotowany czosnek ma wiele wartości. Wartość przeciwutleniacza w czosnku jest równa lub wyższa po ugotowaniu. Siekanie aktywuje enzymy alliinaz w komórkach czosnku, pozwala tym enzymom przekształcić część allinu czosnku w allicynę.
Następnie allicyna ulega szybkiemu rozkładowi, tworząc różne związki siarkoorganiczne. Naukowcy sugerują, aby czosnek mógł odstać 10 min po rozdrobnieniu lub zmiażdżeniu przed ugotowaniem.

czytaj całość »
Wszystko o właściwościach dyni 0

Popraw swoje zdrowie metaboliczne i fizjologiczne oraz psychiczne. Pomóż w przeroście prostaty, wszystko dzięki dyni  i olejowi z pestek dyni.

Na co jest sok z dyni? Dynia poprawia odporność i wygląd skóry, jej pestki pomagają w walce z pasożytami. Dynia skutecznie odchudza i zapobiega skurczom mięśni...

czytaj całość »
Czy bakłażan jest zdrowy? 0

Bakłażan zawiera dość rzadki i niezwykle korzystny rodzaj przeciwutleniacza znanego jako nasunina.
Nasunina jest rodzajem przeciwutleniacza antocyjanowych występujących we wszystkich odmianach bakłażanów i zwalcza uszkodzenia wywołane przez wolne rodniki w organizmie, będące przyczyną  chorób i mechanizmu, w jakim nasze ciało się starzeje.
Większość nosininy zawartej w bakłażanie znajduje się w purpurowej skórze, spożywaj całe warzywo wraz ze skórką.

Dlaczego warto pić sok z dodatkiem bakłażana? Bakłażan chroni przed chorobami układu krążenia, działa oczyszczająco oraz jest bogatym źródłem potasu, miedzi i magnezu...

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl