Zadzwoń, doradzimy

(91) 822 80 22

723 501 601

biuro@terapiasokami.pl

do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana

 

Ekspresowa Wysyłka Ekspresowa Wysyłka 14 Dni na Zwrot Serwis Door to Door Raty 0%

Bio nasiona na kiełki brokułu

Dostępność: Spodziewana dostawa
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 4.96 (Ilość ocen: 3)
Producent: Bavicchi
Kod producenta: AEF8-19254

Opis

Kiełki brokułu firmy Bavicchi

ekologiczne kiełki Bavicchi - autoryzowany sprzedawca

Już od lat 90. w Stanach Zjednoczonych znane są wyniki badań nad zdrowotnymi właściwościami brokułów.
Od tego czasu stały się naturalnym lekarstwem.

Bio kiełki brokułu — właściwości:

  • mają działanie antyrakowe — 10 do 100 razy większe niż dojrzały brokuł
  • zapobiegają chorobom serca
  • zmniejszają ryzyko zaćmy
  • stosowane są w profilaktyce Alzheimera
  • zapobiegają cukrzycy
  • wspomagają leczenie chorób wynikających z niedoboru wapnia
  • wzmacniają układ krążenia
  • spowalniają artretyzm
  • chronią oczy przed szkodliwym promieniowaniem
  • reguluje prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
  • pomaga w przyswajaniu witamin B2, B12
  • mają właściwości krwiotwórcze, zapobiegają anemii
  • regenerują tkanki
  • leczą choroby skóry
  • zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, wywołujące zapalenie żołądka typu B i wrzody
  • spowalniają proces starzenia
  • obniżają ciśnienie
  • zapobiegają udarom
  • polecane są kobietom w ciąży

Ciekawostka

Słynny podróżnik, James Cook, hodował kiełki na statku. Dzięki temu chronił zdrowie marynarzy.

Bio kiełki to naturalne lekarstwo 

Kiełki organiczne brokułu geo Bavicchi

Czy wiesz, że:

  • Chlorofil zawarty w kiełkach brokułu neutralizuje szkodliwe skutki jedzenia mięsa, zakwaszenia organizmu?
  • Piękna pogoda jest przyjemna, ale mocno grzejące słońce uszkadza oczy. Kiełki brokułu tworzą na nich naturalna tarczę. Uczą oczy, jak bronić się przed promieniowaniem.
  • Kiełki brokułu zawierają silnie działające przeciwnowotworowo:
    - związek SGS
    - o wyjątkowej aktywności przeciwnowotworowej: izotiocyjaniany i indole

Dlaczego kiełki brokułu, a nie cały brokuł?

Sulforafan — antyrakowy związek obecny w tym warzywie jest bardzo wrażliwy. Gdy roślina powoli rośnie, lecznicza substancja zanika z każdym gramem wzrostu rośliny. Dlatego właśnie dojrzałe brokuły mają aż 100 razy mniejszą zawartość sulforafanu, niż kiełki.
Dorosłe brokuły zawierają jedynie śladowe ilości sulforafenu. Zależy to również od przebiegu hodowli. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest samodzielne kiełkowanie brokułu.

Kiełki brokułu łagodzą autyzm

Najnowsze badania Szpitala Dziecięcego MassGeneral i Uniwersytetu Medycznego Johna Hopkinsa dowiodły, ze obecny w kiełkach brokułu sulforafan łagodzi objawy autyzmu:

  • Poprawiają zdolność komunikacji.
  • Rozwijają komunikację werbalną.
  • Zmniejszają występowanie manieryzmu.
  • Zwiększają umiejętności społeczne.
  • Łagodzą ataki irytacji.
  • Ograniczają zachowania repetytywne.

Co roku u 10,3 miliona osób diagnozuje się raka. Nie musisz to być Ty. 

Antynowotworowe działanie kiełków brokułu:

  • Neutralizują nowotworowe substancje jeszcze przed tym zanim uszkodzą DNA komórki.
  • Zmniejszają ryzyko przerzutów bo wspierają naturalną obronność organizmu.
  • Blokują wytwarzanie (o 60%) i zmniejszają (nawet do 80%) guzy piersi.
  • Zatrzymują gromadzenie się komórek rakowych w jelicie grubym.
  • Zapobiegają nowotworom układu pokarmowego, dzięki skutecznemu zwalczaniu Helicobactera.
  • Są szczególnie skuteczne w zapobieganiu rakowi żołądka.
  • Zapobiegają rakowi trzustki, dzięki dużemu stężeniu kwasu foliowego.
  • Ich częste spożywanie zmniejsza o 41% ryzyko zachorowania na raka prostaty.
  • Zmniejszają ryzyko występowania raka pęcherza — 4 co do częstości występowania na świecie.
  • Redukują zagrożenie nowotworem płuc u palaczy nawet o 36%.
  • Wytwarzają izotiocyjany, indole i olejki gorczyczne, zapobiegające nowotworom jamy ustnej, przełyku, żołądka, odbytu i płuc.
  • Glukozynolany, a w szczególności dwa utleniane przez nie związki chemiczne o dużej aktywności przeciwnowotworowej – izotiocyjaniany i indole — odgrywają bardzo ważną rolę w walce z rakiem, również rakiem piersi u kobiet.
  • Liczne badania epidemiologiczne wykazały, iż sulforafan znacznie przyśpiesza eliminacje substancji toksycznych
    z organizmu, a w szczególności takich, które mają właściwości kancerogenne.
  • Może oddziaływać również w taki sposób na poziomie komórek nowotworowych, żeby stymulować ich śmierć.
  • Sulforafan nie dopuszcza do transformacji związków rakotwórczych oraz blokuje bezpośrednio ich miejsca wiązania z cząsteczkami DNA, co oznacza, że uniemożliwia powstawanie sprzyjających nowotworowi mutacji. Kiedy komórki nowotworowe już powstaną, SNF zapobiega ich rozprzestrzenianiu się w organizmie, a sprzyja mechanizmowi ich destrukcji poprzez mechanizm indukowanej śmierci komórkowej.
  • Uwalniają substancje przeciwutleniające przez kilka dni od spożycia.
  • Nie istnieje lek, który uodparnia organizm przed działaniem rakotwórczym bardziej niż kiełki brokułów.
  • Zmniejszają ogólną tendencję do występowania nowotworów, dzięki dużej zawartości selenu.

Kiełki brokułu to lekarstwo, którego nie można przedawkować.

Instytuty  naukowe potwierdzające antyrakowe właściwości kiełków brokułu:

  • Johns Hopkins University School Medicine
  • American Foundation Health
  • Toulouse we Francji
  • National Center w Nancy
  • Uniwersytet w Harvardzie
  • Stanford University Medical Center
  • Journal National Institute Cancer
  • Cancer Research UK
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Wartości odżywcze ekologicznych kiełków brokułu:

Witaminy:

  • A
  • B1
  • B2
  • B3
  • B5
  • B6
  • B9
  • C
  • E
  • K
  • PP

Składniki mineralne:

  • Wapń
  • Żelazo
  • Magnez
  • Fosfor
  • Potas
  • Cynk
  • Selen
  • Mangan
  • Siarka

Pozostałe:

  • Koenzym Q10
  • Kwas foliowy
  • Sulfofran
  • Kwasy tłuszczowe omega-3
  • Błonnik
  • Karoten
  • Luteina
  • Chlorofil
  • Antyoksydanty
  • Białko (35%)

Organiczne kiełki są też bardzo bogate w kwasy nukleinowe DNA i RNA,
które mają regenerujący wpływ na komórki organizmu.

Organiczne kiełki brokułu

biologico quality organic - kiełki brokułuWaga: 13 g
Data ważności: czerwiec 2019


Uprawa:

Namaczanie: 10 godzin
Płukanie: 2-3 razy dziennie
Kiełkowanie: 4-6 dni

Naszym Klientom i ich Rodzinom bezpłatnie
przygotowujemy
diety, kuracje odnowy i oczyszczenia organizmu.

Stwórz Zestaw

Opinie (3)

25 kwietnia 2014

Kupiłem, nie ma się nad czym zastanawiać.

2 sierpnia 2017

czy moze ktos łaskawie napisac ile wiader kiełkow dziennie trzeba zjesc, zeby to miało jakis efekt?

4 sierpnia 2017

Panie Admek Kiełki zawierają dużo więcej substancji odżywczych witamin, enzymów niż dorosłe rośliny. Jest wiele substancji leczniczych, które występują jedynie w kiełkach a nie występują u dorosłych roślin. Nasze Kiełki są naturalnym lekarstwem, bo pochodzą z upraw organicznych, czyli ekologicznych. Dlatego warto jeść codziennie kiełki.

  • do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper Premium