Bio nasiona na kiełki brokuła

Opis
Kiełki brokuła
Już od lat 90. w Stanach Zjednoczonych znane są wyniki badań nad zdrowotnymi właściwościami brokułów.
Od tego czasu stały się naturalnym lekarstwem.
Bio kiełki brokuła — właściwości:
- działają antyrakowo
- zapobiegają chorobom układu krążenia
- zmniejszają ryzyko zaćmy
- stosowane w profilaktyce Alzheimera
- zapobiegają cukrzycy
- wspomagają leczenie chorób wynikających z niedoboru wapnia
- spowalniają choroby stawów
- chronią oczy przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym
- reguluje funkcjonowanie układu nerwowego
- pomagają w przyswajaniu witamin B2, B12
- zapobiegają anemii
- leczą choroby skóry
- zwalczają szczepy bakterii Helicobacter pylori, wywołujące wrzody
- spowalniają proces starzenia
- obniżają ciśnienie
- zapobiegają udarom
- polecane są kobietom w ciąży
Bio kiełki to naturalne lekarstwo
Antynowotworowe działanie kiełków brokuła:
- Neutralizują nowotworowe substancje jeszcze przed tym zanim uszkodzą DNA komórki.
- Zmniejszają ryzyko przerzutów bo wspierają naturalną obronność organizmu.
- Blokują wytwarzanie (o 60%) i zmniejszają (nawet do 80%) guzy piersi.
- Zatrzymują gromadzenie się komórek rakowych w jelicie grubym.
- Zapobiegają nowotworom układu pokarmowego, dzięki skutecznemu zwalczaniu Helicobactera.
- Są szczególnie skuteczne w zapobieganiu rakowi żołądka.
- Zapobiegają rakowi trzustki, dzięki dużemu stężeniu kwasu foliowego.
- Ich częste spożywanie zmniejsza o 41% ryzyko zachorowania na raka prostaty.
- Zmniejszają ryzyko występowania raka pęcherza — 4 co do częstości występowania na świecie.
- Redukują zagrożenie nowotworem płuc u palaczy nawet o 36%.
- Wytwarzają izotiocyjany, indole i olejki gorczyczne, zapobiegające nowotworom jamy ustnej, przełyku, żołądka, odbytu i płuc.
- Glukozynolany, a w szczególności dwa utleniane przez nie związki chemiczne o dużej aktywności przeciwnowotworowej – izotiocyjaniany i indole — odgrywają bardzo ważną rolę w walce z rakiem, również rakiem piersi u kobiet.
- Liczne badania epidemiologiczne wykazały, iż sulforafan znacznie przyśpiesza eliminacje substancji toksycznych
z organizmu, a w szczególności takich, które mają właściwości kancerogenne. - Może oddziaływać również w taki sposób na poziomie komórek nowotworowych, żeby stymulować ich śmierć.
- Sulforafan nie dopuszcza do transformacji związków rakotwórczych oraz blokuje bezpośrednio ich miejsca wiązania z cząsteczkami DNA, co oznacza, że uniemożliwia powstawanie sprzyjających nowotworowi mutacji. Kiedy komórki nowotworowe już powstaną, SNF zapobiega ich rozprzestrzenianiu się w organizmie, a sprzyja mechanizmowi ich destrukcji poprzez mechanizm indukowanej śmierci komórkowej.
- Uwalniają substancje przeciwutleniające przez kilka dni od spożycia.
- Nie istnieje lek, który uodparnia organizm przed działaniem rakotwórczym bardziej niż kiełki brokułów.
- Zmniejszają ogólną tendencję do występowania nowotworów, dzięki dużej zawartości selenu.
Wartości odżywcze ekologicznych kiełków brokuła:
Witaminy:
- A
- B1
- B2
- B3
- B5
- B6
- B9
- C
- E
- K
- PP
Składniki mineralne:
- Wapń
- Żelazo
- Magnez
- Fosfor
- Potas
- Cynk
- Selen
- Mangan
- Siarka
Pozostałe:
- Koenzym Q10
- Kwas foliowy
- Sulfofran
- Kwasy tłuszczowe omega-3
- Błonnik
- Karoten
- Luteina
- Chlorofil
- Antyoksydanty
- Białko (35%)
Organiczne kiełki są też bardzo bogate w kwasy nukleinowe DNA i RNA,
które mają regenerujący wpływ na komórki organizmu.
Organiczne kiełki brokułu
Waga: 13 g Data ważności: 04.2024r
Uprawa:
Namaczanie: 10 godzin
Płukanie: 2-3 razy dziennie
Kiełkowanie: 4-6 dni
Nie weryfikujemy opinii. Wyświetlamy wszystkie opinie.
Józef
Kupiłem, nie ma się nad czym zastanawiać.
admek
czy moze ktos łaskawie napisac ile wiader kiełkow dziennie trzeba zjesc, zeby to miało jakis efekt?
Terapia Sokami
Panie Admek Kiełki zawierają dużo więcej substancji odżywczych witamin, enzymów niż dorosłe rośliny. Jest wiele substancji leczniczych, które występują jedynie w kiełkach a nie występują u dorosłych roślin. Nasze Kiełki są naturalnym lekarstwem, bo pochodzą z upraw organicznych, czyli ekologicznych. Dlatego warto jeść codziennie kiełki.