Bio nasiona na kiełki rzodkiewki
Opis
Ekologiczne kiełki rzodkiewki firmy Bavicchi
Biokiełki rzodkiewki — właściwości:
- Mają właściwości przeciwzapalne
- Wspomagają leczenie anemii
- Zwiększają odporność dzięki imponującej dawce witaminy C - zawierają ponad dwa razy więcej witaminy C, niż dorosła rzodkiewka
- Są bogate w witaminy A, B, C, E, H
- Zawierają dużo magnezu, siarki, wapnia oraz cynku, a także błonnik
- Zapobiegają przeziębieniom
- Zapobiegają osadzaniu i rozprzestrzenianiu się szkodliwych drożdży w organizmie
- Poprawiają pracę tarczycy, dzięki dużej zawartości jodu
- Oczyszczają przewody żółciowe
- Działają wykrztuśnie
- Wspomagają czynności wątroby
- Pomagają oczyścić drogi oddechowe podczas infekcji
- Odżywiają włosy, skórę i paznokcie dzięki zawartości siarki
- Zwalczają infekcje i mają właściwości antybakteryjne
- Działają moczopędnie, mają zbawienny wpływ na nerki
- Wspierają przemianę materii
- Zapobiegają niestrawności
- Łagodzą objawy alergii
- Wspomagają leczenie anemii
Kiełki rzodkiewki na regenerację organizmu
Bio kiełki rzodkiewki to naturalne lekarstwo
Wartości odżywcze organicznych kiełków rzodkiewki:
Witaminy:
- A
- B1
- B2
- B3
- C
- D
- E
- H
- K
Składniki mineralne:
- Cynk
- Fosfor
- Jod
- Magnez
- Mangan
- Miedź
- Potas
- Siarka
- Wapń
- Żelazo
Pozostałe:
- Chlorofil
- Inozytol
- PABA
- Błonnik
- Kwasy omega-3
- Aminokwasy
Organiczne kiełki rzodkiewki
Waga: 30 g Data ważności: 02.2025r
Uprawa organicznych kiełków rzodkiewki:
Namaczanie: 10 godzin
Płukanie: 2-3 razy dziennie
Kiełkowanie: 4 dni
Kiełki Geo to naturalny powrót do natury. By móc korzystać z właściwości zdrowotnych i odmładzający kiełków, wystarczy mieć kiełkownicę.
Bio kiełki rzodkiewki w kuchni
- Powinny być spożywane na surowo.
- Mają ostry, wyrazisty smak.
- Stanowią ciekawy dodatek do sałatek, przekąsek, twarożku, zup, sosów.
- Są doskonałe jako przyprawa.
- Urozmaicają smak dipów.
Ciekawostki
- Kiełki rzodkiewki mają właściwości przeciwpleśniowe — już kilka nasion uchroni inne kiełki od pleśni.
- Korzonki boczne kiełków łatwo pomylić z pleśnią — wyglądem przypominają biały puszek.
- Kiełki rzodkiewki są niezwykle łatwe w hodowli.
- Kiełki rzodkiewki polecana jest miłośnikom ostrzejszych smaków.
Nie weryfikujemy opinii. Wyświetlamy wszystkie opinie.
Krzysiek (Slask)
Z tworozkiem niezle. Polecam.
Marzena
O kiełkach miałam na zajęciach z technologii żywienia. Wykładowca polecał właśnie kiełki, mówił, że są bardzo zdrowe, wiec zamowilam :)
Milena
Uwielbiam smak rzodkiewki, a tej chociaż nie zeżarły ślimaki :) W kiełkownicy rosną bardzo szybko, więc mam pod ręką to co lubie, bez chemii, oprysków. Samo zdrowie.