Bio nasiona na kiełki rukoli
Opis
Ekologiczne kiełki rukoli firmy Bavicchi
Bio kiełki rukoli — właściwości:
- Mają działanie antynowotworowe
- Poprawiają apetyt
- Regulują trawienie
- Małą właściwości oczyszczające, poprawiają więc prace wątroby
- Wspierają funkcjonowanie układu krążenia
- Polepszają wygląd włosów, skóry i paznokci
- Mają właściwości bakteriobójcze
- Usuwają toksyny z organizmu
- Zwalczają nadkwasotę
- Łagodzą bóle brzucha
- Pomagają w leczeniu wrzodów żołądka
- Zapobiegają szkorbutowi
- Polepszają płodność
- Wzmagają potencję
- Wspomagają leczenie chorób dróg oddechowych
- Oczyszczają nerki, działając moczopędnie
Bio kiełki rukoli to naturalne lekarstwo
Wartości odżywcze ekologicznych kiełków rukoli
Witaminy:
- A
- B1
- B2
- B3
- C
- K
Składniki mineralne:
- Cynk
- Potas
- Wapń
- Magnez
- Fosfor
- Siarka
- Żelazo
- Selen
Pozostałe:
- Egzogenne kwasy tłuszczowe
- Olejki eteryczne
- Białko (20%)
- Glukozynolany
- Beta-karoten
- Luteina
- Zeaksantyna
- Chlorofil
Organiczne kiełki są też bardzo bogate w kwasy nukleinowe DNA i RNA,
które mają regenerujący wpływ na komórki organizmu.
Organiczne kiełki rukoli
Waga: 30 g Data ważności: 05.2021r
Uprawa organicznych kiełków rukoli:
Namaczanie: 5-10 minut
Płukanie: 2-3 razy dziennie
Kiełkowanie: 4 dni
Organiczne kiełki rukoli w kuchni:
- Mają charakterystyczny, pikantny smak
- Są znakomitym składnikiem ziołowych sosów
- Mogą być ciekawym elementem dekoracyjnym
- Najwięcej wartości zachowują spożywane na surowo
- To typowy składnik kuchni włoskiej. Dodaje się je do tortellini, pesto, bruchett i sałatek.
- Dobrze komponują się z serami
Ciekawostka
- Rukola uznawana jest za afrodyzjak.
Nie weryfikujemy opinii. Wyświetlamy wszystkie opinie.
Wiktoria
Dziękuję za pomoc w wyborze kiełek. Dziękuję za przepisy. Buziaki