Bio nasiona na kiełki jęczmienia
Opis
Ekologiczne kiełki jęczmienia firmy Bavicchi
Biokiełki jęczmienia — właściwości:
- Zapobiegają nowotworom złośliwym, dzięki dużej zawartości enzymów
- Wzmacniają organizm po chemio- i radioterapii
- Chronią przed chorobami serca
- Regulują ciśnienie krwi
- Obniżają poziom cholesterolu
- Rozszerzają naczynia krwionośne
- Poprawiają wygląd włosów i paznokci
- Leczą dolegliwości skórne
- Zapobiegają zaparciom i wzdęciom
- Mają właściwości odmładzające i regenerujące, dzięki zawartości enzymu o nazwie superoksyd dymustaza
- Odtruwają organizm
- Usuwają szkodliwe substancje z organizmu
- Mają właściwości krwiotwórcze, dzięki czemu zapobiega anemii
- Odbudowują tkanki, dzięki dużej zawartości białka (aż 45%)
- Mają właściwości odkwaszające
- Zwiększają odporność organizmu
- Działają przeciwzapalnie
- Wspomagają kuracje po antybiotykowe
- Opóźniają procesy starzenia się mózgu
- Wzmacniają kości i przeciwdziałają osteoporozie, bo magazynują wapń w organizmie
- Zapobiegają ubytkom w jamie ustnej i hamują krwawienie dziąseł
- Poprawiają koncentrację
- Wspomagają leczenie cukrzycy
- Mają właściwości energetyzujące, działają lepiej i szybciej niż kawa
- Przeciwdziałają psychicznemu zmęczeniu
- Dotleniają organizm
- Leczą choroby stawów
- Zapobiegają skurczom mięśni
- Wspierają leczenie chorób nerek
- Poprawiają potencję
- Przyspieszają gojenie się ran
- Polecane są kobietom w cięży
- Wspomagają leczenie chorób krwi, gastrytydy, chorób wrzodowych oraz zapaleń trzustki
-
Regenerują mózg
-
Regulują działanie układu nerwowego
Bio kiełki jęczmienia to naturalne lekarstwo
Wartości odżywcze ekologicznych kiełków jęczmienia:
Witaminy:
- A
- B
- C (7 razy więcej niż w pomarańczy)
- E
- K
- PP
Składniki mineralne:
- Magnez
- Potas
- Miedź
- Sód
- Cynk
- Selen
- Wapń (2 razy większa zawartość niż w mleku)
- Żelazo (5 razy więcej niż w szpinaku)
Pozostałe:
- Kwas foliowy
- Isoflavonoid izowiteksyna (silny antyutleniacz)
- Walina
- Lizyna
- Leucyna
- Zoleucyna
- Fenyloalanina
- Treonina
- Metionina
- Białko (45%)
Organiczne kiełki są też bardzo bogate w kwasy nukleinowe DNA i RNA,
które mają regenerujący wpływ na komórki organizmu.
Organiczne kiełki jęczmienia
Waga: 80g
Data ważności: 07.2024r
Uprawa:
Namaczanie: 12 godzin
Płukanie: 2 razy dziennie
Kiełkowanie: 3-4 dni
Organiczne kiełki jęczmienia w kuchni:
- Mają słodkawy smak, dzięki czemu mogą być ciekawym składnikiem deserów.
- Dobrze komponują się z sałatkami owocowymi.
- Można dodawać je do potraw gotowanych i wypieków.
Ciekawostka
- Jęczmień był obrzędowym zbożem starożytnych Greków.
Nie weryfikujemy opinii. Wyświetlamy wszystkie opinie.
Mateusz
Cieszy mnie to że promuje Pani terapie sokami. Sam wiem, żę to ma duży sens. Coraz więcej moich znajomych pije sok z jęczmienia i pozbywa się chorób. Ostatnio np u jednej osoby znikły objawy dny moczanowej a kolejna przestała łysieć. W naturze są lekarstwa.