Bio nasiona na kiełki jęczmienia

Opis
Ekologiczne kiełki jęczmienia firmy Bavicchi
Biokiełki jęczmienia — właściwości:
- Zapobiegają nowotworom złośliwym, dzięki dużej zawartości enzymów
- Wzmacniają organizm po chemio- i radioterapii
- Chronią przed chorobami serca
- Regulują ciśnienie krwi
- Obniżają poziom cholesterolu
- Rozszerzają naczynia krwionośne
- Poprawiają wygląd włosów i paznokci
- Leczą dolegliwości skórne
- Zapobiegają zaparciom i wzdęciom
- Mają właściwości odmładzające i regenerujące, dzięki zawartości enzymu o nazwie superoksyd dymustaza
- Odtruwają organizm
- Usuwają szkodliwe substancje z organizmu
- Mają właściwości krwiotwórcze, dzięki czemu zapobiega anemii
- Odbudowują tkanki, dzięki dużej zawartości białka (aż 45%)
- Mają właściwości odkwaszające
- Zwiększają odporność organizmu
- Działają przeciwzapalnie
- Wspomagają kuracje po antybiotykowe
- Opóźniają procesy starzenia się mózgu
- Wzmacniają kości i przeciwdziałają osteoporozie, bo magazynują wapń w organizmie
- Zapobiegają ubytkom w jamie ustnej i hamują krwawienie dziąseł
- Poprawiają koncentrację
- Wspomagają leczenie cukrzycy
- Mają właściwości energetyzujące, działają lepiej i szybciej niż kawa
- Przeciwdziałają psychicznemu zmęczeniu
- Dotleniają organizm
- Leczą choroby stawów
- Zapobiegają skurczom mięśni
- Wspierają leczenie chorób nerek
- Poprawiają potencję
- Przyspieszają gojenie się ran
- Polecane są kobietom w cięży
- Wspomagają leczenie chorób krwi, gastrytydy, chorób wrzodowych oraz zapaleń trzustki
-
Regenerują mózg
-
Regulują działanie układu nerwowego
Bio kiełki jęczmienia to naturalne lekarstwo
Wartości odżywcze ekologicznych kiełków jęczmienia:
Witaminy:
- A
- B
- C (7 razy więcej niż w pomarańczy)
- E
- K
- PP
Składniki mineralne:
- Magnez
- Potas
- Miedź
- Sód
- Cynk
- Selen
- Wapń (2 razy większa zawartość niż w mleku)
- Żelazo (5 razy więcej niż w szpinaku)
Pozostałe:
- Kwas foliowy
- Isoflavonoid izowiteksyna (silny antyutleniacz)
- Walina
- Lizyna
- Leucyna
- Zoleucyna
- Fenyloalanina
- Treonina
- Metionina
- Białko (45%)
Organiczne kiełki są też bardzo bogate w kwasy nukleinowe DNA i RNA,
które mają regenerujący wpływ na komórki organizmu.
Organiczne kiełki jęczmienia
Waga: 80g
Data ważności: 12.2022r
Uprawa:
Namaczanie: 12 godzin
Płukanie: 2 razy dziennie
Kiełkowanie: 3-4 dni
Organiczne kiełki jęczmienia w kuchni:
- Mają słodkawy smak, dzięki czemu mogą być ciekawym składnikiem deserów.
- Dobrze komponują się z sałatkami owocowymi.
- Można dodawać je do potraw gotowanych i wypieków.
Ciekawostka
- Jęczmień był obrzędowym zbożem starożytnych Greków.
Mateusz
Cieszy mnie to że promuje Pani terapie sokami. Sam wiem, żę to ma duży sens. Coraz więcej moich znajomych pije sok z jęczmienia i pozbywa się chorób. Ostatnio np u jednej osoby znikły objawy dny moczanowej a kolejna przestała łysieć. W naturze są lekarstwa.