Bio nasiona na kiełki słonecznika

Opis
Ekologiczne kiełki słonecznika firmy Bavicchi
Bio kiełki słonecznika — właściwości:
- Uzupełniają niedobory witamin wynikające z diety wegetariańskiej
- Przeciwdziałają anemii, dzięki dużej dawce żelaza
- Zapobiegają chorobom układu krążenia i miażdżycy
- Wzmagają przemianę materii
- Wspomagają układ odpornościowy
- Zwalczają nocne skurcze łydek
- Ułatwiają spalanie tłuszczów i węglowodanów
- Stanowią źródło białka, dzięki czemu są idealnym suplementem diety osób aktywnych
- Wzmacniają zęby i kości, dzięki zawartości fosforu i wapnia
- Łagodzą dolegliwości skórne.
Bio kiełki słonecznika to naturalne lekarstwo
Wartości odżywcze organicznych kiełków słonecznika:
Witaminy:
- A
- B1
- B2
- B3
- B5
- B6
- B7
- B11
- C
- D
- E
- K
Składniki mineralne:
- Wapń
- Żelazo
- Fosfor
- Cynk
- Miedź
- Fosfor
- Magnez
- Potas
- Kobalt
- Fluor
- Jod
- Mangan
- Selen
- Sód
- Krzem
Pozostałe:
- Nienasycone kwasy tłuszczowe
- Koenzym Q10
- Saponiny
- Albuminy
- Lecytyna
- Betainy
- Taniny
- Pektyna
- Inozytol
- PABA
- Lignany
- Kwas pangamowy
- Białko (24-30%)
Organiczne kiełki słonecznika: 
Waga: 80 g Data ważności: 09.2024r
Uprawa organicznych kiełków słonecznika:
Namaczanie: 10 godzin
Podlewanie: 2-3 razy dziennie
Kiełkowanie: 4-6 dni
Kiełki Geo to naturalny powrót do natury. By móc korzystać z właściwości zdrowotnych i odmładzających kiełków, wystarczy mieć kiełkownicę.
Ekologiczne kiełki słonecznika w kuchni
- Mają delikatny smak orzecha.
- Idealnie komponują się zarówno z mięsem, jak i rybą czy sałatami.
- Są gotowe do jedzenia na surowo, także w łupinach.
- Stanowią ciekawy dodatek do surówek, przystawek, przekąsek.
- Urozmaicają smak kanapek z serem i wędliną.
Nie weryfikujemy opinii. Wyświetlamy wszystkie opinie.
Gospodarna
Jadłam wczoraj na próbe, wiec dzisiaj rodzina dostanie w salatce do obiadu, bo sie sprawdziło :) Czas wprowadzic zdrowe nawyki w tym domu.
Edi
Polecam, warte swojej ceny.