Bio nasiona na kiełki fasoli mung

Opis
Ekologiczne kiełki fasoli mung firmy Bavicchi
Właściwości:
- Zapobiegają rozwojowi komórek nowotworowych, dzięki dużej zawartości przeciwutleniaczy
- Chronią przed chorobami serca.
- Poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego, dzięki dużej zawartości kwasu foliowego, manganu i magnezu.
- Są niezbędnikiem dla kobiet w ciąży, wspierają prawidłowy rozwój płodu.
- Obniżają poziom cholesterolu.
- Zapobiegają skurczom mięśni.
- Są znakomitym uzupełnieniem diety osób aktywnych, dzięki dużej zawartości białka.
- Dzięki dużej zawartości enzymów białka z kiełków są lepiej przyswajane niż białka z całych ziarn dorosłej fasoli.
- Mają właściwości detoksyzacyjne. Usuwają toksyny z organizmu.
- Obniżają poziom stresu i mają właściwości relaksacyjne.
- Regulują poziom trójglicerydów we krwi.
- Obniżają ciśnienie.
Bio kiełki fasoli mung to naturalne lekarstwo
Wartości odżywcze ekologicznych kiełków fasoli mung:
Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Składniki mineralne: wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź, fosfor
Pozostałe: beta-karoten, białko (25%), błonnik
Organiczne kiełki są też bardzo bogate w kwasy nukleinowe DNA i RNA,
które mają regenerujący wpływ na komórki organizmu.
Organiczne kiełki fasoli mung
Waga: 90 g Data ważności: 10.2022r
Uprawa:
Namaczanie: 10 godzin
Płukanie: 2-3 razy dziennie
Kiełkowanie: 3 dni
Organiczne kiełki gorczycy w kuchni
- Mają ożywczy, słodkawy smak.
- Są nieodłącznym elementem kuchni azjatyckiej.
- Mogą być podawane na zimno lub gorąco.
Naszym Klientom i ich Rodzinom bezpłatnie
przygotowujemy
diety, kuracje odnowy i oczyszczenia organizmu.
Nie weryfikujemy opinii. Wyświetlamy wszystkie opinie.