a nie warzywa
i owoce
w całości?
...a nie
sokowirówka?
Gdzie szukać
i jak uzupełnić niedobory?
BIO KIEŁKI
Poprawiają odporność i likwidują stany zapalne, bogate w witaminę A i C, idelane dla zdrowia jelit
Sekret długowieczności, chronią przed nowotworami i...
Działają antybakteryjnie, wzmacniają odporność, zapobiegają kacowi, odmładzają organizm
Odmładząją i regenerują komórki mózgu
Działanie antynowotworowe, przeciwzapalne...
Bogate w cynk, magnez, żelazo, dobre na hormony, idealne w rekonwalescencji i dla sportowców
4x więcej składników odżywczych od szpinaku, dobre na pamięć i hormony, wzmacniają kości i pracę żołądka
Usuwają toksyny z organizmu, likwidują nadkwasotę, regulują trawienie, działają antyrakowo
Bogate w witaminę B, niezbędne minerały i pełnowartościowe białko, idealne dla hormonów i podniesienia energii
Przeciwutleniacze, czyste białko, niezbędne aminokwasy, dobre na wytrzymałość, odkwaszają
Bio Kiełki z naszej oferty to strzał w dziesiątkę!
Kiełki bio Bavicci posiadają atesty na zerową zawartość pestycydów.
Bio nasiona na kiełki, prestiżowej włoskiej marki Bavicchi, od 100 lat zajmująca się bio hodowlą kiełek i rewelacyjnych i wydajnych systemów do kiełkowania.
Bavicchi to jedna z 2 firm na świecie, która posiada atesty na zawartość pestycydów.
Takie bio kiełki są naturalnym lekarstwem, bo pochodzą z upraw organicznych, czyli ekologicznych.
Kiełki organiczne brokuła, lucerny i wiele innych
Kiełki zawierają od kilkuset do kilku tysięcy razy więcej substancji odżywczych witamin, enzymów niż dorosłe rośliny.
Jest wiele substancji leczniczych, które występują jedynie w kiełkach a nie występują u dorosłych roślin.
Jednak jeśli kiełki są hodowane tradycyjnie tzn. są nawożone to zawierają też zwiększoną ilość chemii, pestycydów. Takie kiełki już nie są silnym, naturalnym lekarstwem.
Bio kiełki Bavicci są apteką natury, dlatego warto po nie sięgać i traktować je jako naturalne lekarstwo w wielu dolegliwościach.
Do terapii polecamy jedynie kiełki organiczne (z atestem na zawartość pestycydów 0,00%).
Organiczne kiełki mają działanie antynowotworowe, przeciwzapalne i wiele innych.
Organiczne kiełki są też bardzo bogate w kwasy nukleinowe DNA i RNA, które mają regenerujący wpływ na komórki organizmu.
Cechą samodzielnie wyhodowanych kiełek jest ich długotrwała chrupkość nawet po 2 tygodniach przechowywania w lodówce. W przypadku kiełek „sklepowych” nie jest to możliwe, one bardzo szybko więdną i tracą chrupkość.