
a nie warzywa
i owoce
w całości?

...a nie
sokowirówka?

Gdzie szukać
i jak uzupełnić niedobory?
DEHYDRATORY
Jedyny Dehydrator na Podczerwień Infra-Red. Innowacyjny, bo nie Niszczy Enzymów i Witamin. Książka o Suszeniu Żywności i DIETY GRATIS

Praca NON STOP. 12 Tac. Stalowa Obudowa. Temperatura Suszenia: od 25 do 90°C. Oszczędny i Wydajny. Do Domu i do Gastronomii. Cichy.

10 stalowych tac. Obudowa ze stali nierdzewnej. Szyba w drzwiczkach + Światło w środku. Temperatura suszenia: od 25 do 90°C. Czytelny Panel.

Do domu i na użytek komercyjny. 9 tac ze stali nierdzewnej. 3 tryby pracy: 1.FAST, 2.RAW, 3.COMBO. Niska temperatura suszenia: 30-68°C.

Dwa wentylatory. 3 tryby pracy. Suszy w niskiej temperaturze: 30-68°C. Aż na 9 tacach stalowych. Bogactwo enzymów.

18 tac. 2 wentylatory. Suszy w niskiej temperaturze: 30-68°C. Ochrona przed przegrzaniem = bogactwo enzymów.

11 tac ze stali nierdzewnej. 3 tryby pracy. Suszy w niskiej temperaturze: 25-75°C = bogactwo enzymów.

11 tac z tworzywa BPA Free. 3 tryby pracy. Suszy w niskiej temperaturze: 25-75°C = bogactwo enzymów.

6 stalowych tac. Do domu i gastronomii. Zakres temperatury: 35-75°C. Mini-gabaryty. Żywność bez Pleśni. + Diety Gratis.

6 tac. Mini-rozmiar. Maxi-możliwości. Zakres temperatury: 35-70°C. Przezroczyste, wysuwane drzwiczki. Oszczędny i cichy. Diety Gratis.

Aż 10 tac ze Stali Nierdzewnej = Największa Powierzchnia Suszenia. 3 Lata Gwarancji, Termostat i Czasomierz. Książka + Diety Gratis

Zachowuje Wartości Odżywcze Suszonych Produktów. Czasomierz, Termostat, Transparentne Drzwiczki, 6 Tac ze Stali Nierdzewnej. Diety Gratis.

Zachowuje 96% wartości odżywczych. Regulator Temperatury od 35 do 70 stopni C. Idealny do Rawfood.

Do Suszenia Drobnych i Płynnych Produktów. PTFE-Free. Bez Szkodliwego Teflonu. Pasują do Każdego Dehydratora.

Dehydratory, czyli suszarki do żywności idealnie sprawdzą się wszędzie: w domu i restauracji lub barze.
Przykładasz wagę do zdrowego odżywiania? Wybieraj produkty jak najmniej przetworzone. Zachowują one nie tylko świetny smak, ale także bogactwo składników odżywczych.
Suszarka do mięsa, ziół, owoców czy warzyw usuwa wodę z produktów. Przechowujesz je dłużej, zachowujesz smak, witaminy i mikroelementy. A esencja i aromaty suszonych produktów zostają przez długie miesiące.
O suszeniu wiemy wszystko
Doradzamy, jakie wybrać urządzenie, by służyło jak najdłużej i najlepiej
Zadzwoń do nas 723 501 601 lub 723 706 701
lub napisz biuro@terapiasokami.p
Co to jest dehydrator i do czego służy?
Dehydrator to profesjonalne urządzenie do suszenia żywności. Ten z naszej oferty zapewnia do 96% bio właściwości składników - IR D5.
Suszenie produktów to świetny sposób na zachowanie dłużej ich świeżości. Co ważne - bez chemicznych dodatków! Przecież wiemy, że nie są korzystne dla zdrowia.
Wybierając właściwy sprzęt, w szybki i skuteczny usuniesz wilgoć z owoców, warzyw, ziół, grzybów, mięsa.
Wysoka jakość naszych urządzeń pozwala na przygotowanie potraw i przekąsek, które zachwycą Ciebie, innych domowników oraz gości. Obsługa suszarek do warzyw i owoców, które oferujemy jest łatwa i wygodna.
Suszarki do warzyw i owoców z naszej oferty, umożliwią Ci produkcję zdrowych przekąsek, na przykład w postaci chrupiących chipsów. Idealnie zastąpią kaloryczne, niezdrowe produkty.
Możesz także suszyć kawałki mięsa dla swoich domowych pupili. A wysuszone zioła świetnie nadadzą niepowtarzalnych aromatów Twoim potrawom.
To, w jaki sposób wykorzystasz potencjał dehydratora, zależy wyłącznie od Twojej wyobraźni. Oferowane przez nas suszarki do warzyw, ziół i owoców sprawdzą się w każdym typie żywności!
Co można zrobić w dehydratorze?
- Wysuszyć warzywa, owoce, grzyby, mięso, zioła, przyprawy…
- Przygotować naturalne chipsy i batoniki zbożowe, np: chipsy z jarmużu, kiwi, czy buraków.
- Przyrządzić jogurt
- Odświeżyć żywność
- Upiec zdrowe pieczywo
- Ususzyć bulion warzywny
- Przygotować kostki chlebowe
- Wyczarować lniane krakersy
Jak działa dehydrator?
Unikatowa Technologia Infra Red w dehydratorze Counter Intelligence IR D5:
Polega na suszeniu promieniami podczerwieni. NIR (Near Infra-Red). Dają one taki efekt jak suszenie w promieniach słońca, co w naszym klimacie nie jest możliwe.
Dzięki Infra Red, urządzenie zatrzymuje maksymalną ilość enzymów i fito substancji. Na długi czas zachowasz pyszny smak ziół, pomidorów, truskawek, śliwek.
Dehydrator IR D5 to równomierne suszenie z jednoczesnym zachowaniem odpowiedniego poziomu wilgotności. Promienie suszą składniki od środka w kierunku na zewnątrz.
Fale podczerwieni przedostają się do wewnątrz i suszą produkt tak, jak na zewnątrz. Bez względu na to, w którym miejscu tacki i na którym poziomie je umieściłaś.
Tradycyjne suszenie za pomocą przepływu ciepłego powietrza oznacza, że zamiast podczerwienią, produkty są dehydrowane suchym, ciepłym powietrzem.
Dehydrator suszy żywność w temperaturze między 35 a 70 ○C. W naszym sklepie znajdziesz:
- Dehydrator automatyczny
- Dehydrator na podczerwień
Pamiętaj, że:
- Dehydratory do warzyw Pierwszej Generacji, czyli tradycyjne, które suszenia ciepłem, czyli wysoką temperaturą, to stosunkowo duża utrata bio właściwości produktów.
- Dehydratory do warzyw i owoców Drugiej Generacji, to suszenie promieniami Infra Red – zachowują bio właściwości produktów w 96%.