NewsletterJak dbać o zdrowie i pokonać chorobę?

Wiedza o naturalnych metodach leczenia. Wpisz swój email. organizmu.

Kiełki lucerny — właściwości

Kiełki lucerny (alfa-alfa):
- przewyższają swoją wartością odżywczą wszystkie inne kiełki, to kiełki życia
- obniżają poziom złego cholesterolu LDL
- chronią przed nowotworami oraz chorobami serca
- pobudzają do życia,  są bogatym źródłem fitoestrogenów, które łagodzą objawy menopauzy
- mają właściwości uodporniające organizm i dezynfekujące
- poprawiają pamięć
- mają właściwości uodporniające organizm i dezynfekujące - obniżają poziom złego cholesterolu LDL 

Kiełki lucerny zawierają:
- rzadko występującą w roślinach witaminę B12
- witaminę U uważaną za czynnik przeciw wrzodowy, witamina U przyśpiesza gojenie owrzodzeń, osusza wrzody i łagodzi objawy nieżytu żołądka, hamuje nadmierne wydzielanie soku żołądkowego
ok. 35% łatwo przyswajalnego białka
- wszystkie ważniejsze witaminy A,B, C, D, E, K, PP
- minerały lecytynę, żelazo

 

Kiełki lucerny są szczególnie zalecane:
- wegetarianom zawierają m.in. B12
- kobietom podczas ciąży i karmienia
- osobom chorym na anemię
- w odtruwaniu organizmu, rekonwalescencji i w stanach wyczerpania
- dzieciom w okresie wzrostu ze względu na potas, żelazo, wapń i fosfor, które budują zdrowie kości i zęby

{nocache:359cd7d976cfdde01d72f876e208a9e0#0}
Sklep internetowy Shoper.pl